Marinata este un amestec de ingrediente (lichide și solide) care au rolul de a îmbunătăți gustul, textura și aroma cărnii. Acestea conțin de obicei elemente precum uleiuri, oțet, sucuri de citrice, ierburi proaspete, condimente și arome. Carnea ținută la marinat este mult mai fragedă și mai aromată, dar cel mai important este cum prepari acest amestec așa încât gustul să fie bine echilibrat.
Indiferent că vrei să faci o friptură la grătar, în tigaie sau la cuptor, una dintre cele mai eficiente metode de a transforma o simplă bucățică de carne într-un preparat delicios și plin de savoare este să o ții câteva ore într-un amestec de condimente.
CITEȘTE ȘI: Cum recunoaștem cât de bine este făcută carnea roșie?
Aceasta poate fi folosită pentru carnea de porc, vită sau pui.
Marinata Orientală se folosește la pui, vită și oaie.
Este o marinată care se folosește la pește, vită sau pui.
Această marinată poate fi folosită la carnea de pui, oaie și pește.
CITEȘTE ȘI: Mirodeniile și condimentele ideale pentru a da gust unui grătar savuros
Marinata Mexicană se folosește doar la vită și pui.
Vă doresc spor la gătit!